property null reference

Aug 26, 2013 at 11:50 AM
Hello,

I have used the Fabricam example and got an error after pressed "add" Button.
Message in ServiceTicketViewModel,cs: Null reference exeption public string Address_Zip (all propertys)

Phone: Emulator WVGA 512MB
Server db: Server online (not local)
VS: 2012
Example: Same in Sample (Fabrikam)
DB: With Sync Propertys


Next problem:
I can t use Provision and Deprovision.
Program hangs up.

Any Idia?Thanks.
Coordinator
Aug 27, 2013 at 7:19 AM
Hi;

I will check the error on the "Add" Behavior. I think the problem doesn't come from Synchronization. It may be a mistake in the dev property name.
I will edit this post if there is a problem (other than a mistake from me :))

For the provision and deprovision, can you be more explicit on the error ?
I ve tried it several times and it seems that it's actually working for me.

Thx !

Sebastien
Aug 27, 2013 at 7:45 AM
Thanks for your replay :)

The project "syncfxtoolkit" generates SyncSvcUtil and SyncSvcUtilUI.

SyncSvcUtil with x86 and SyncSvcUtilUI with any cpu.
If the Tools are created and i have started the SyncSvcUtilUI.exe, i got an error:
File or assembly name , or one of its dependencies, was not found. An attempt was made to load a program with an incorrect format.

I have to set SyncSvcUtil to x86 and SyncSvcUtilUI to x86.
But now i can t Provision the Database.(it s possible to create a config file).

http://s1.directupload.net/images/130827/xzxpjfp6.png

My System:
Intel Core i5
Windows 8 64 Bit
Aug 27, 2013 at 11:25 AM
Edited Aug 27, 2013 at 11:38 AM
Deprovision and Provision is possible with CMD, but not with the UI.


"Add" Error after new provisioning:
File: SQLite,cs
SQLIteExption: "no such table: Cusomers"
Sep 2, 2013 at 4:31 PM
I have tryed it with a local (SQL Server 2008 Express) database but with the same result.
Coordinator
Sep 2, 2013 at 4:36 PM
At the moment, the UI exe doesnt work. You need to use the SyncSvcUtil.exe commandline tool
I will made an update later in the month :)
Sep 5, 2013 at 9:40 AM
I have found the mistake....
I can t sync, cause the emulator of Phone 8 can t transfer data between 2 adapters.
(network adapter).Thanks for your help.